Boka bana
Bli medlem

Nu börjar World Tour i Sydney – med GBC!

Under onsdagen drar beachvolleyns World Tour-år igång för Göteborg Beachvolley Club.

Appelgren/Annerstedt och Herrmann/Simonsson spelar kvalet i Sydney, Australien.

– Fantastiskt att vara tillbaka på Manly Beach. Nästan som hemmaplan, säger Martin Appelgren som nu är på plats.

 

World Tour-tävlingen i Sydney är en 3-star med betydande delar av världseliten på plats. I kvalet gäller singeleliminering och tå segrar krävs för en plats i main draw.

Martin Appelgren och Alexander Annerstedt öppnar mot Polen i form av den erfarne Mariusz Prudel som gör sin första officiella match med det 18-åriga löftet Dominik Poznanski.

Alexander Herrmann och Ludvig Simonsson inleder mot Litauens 24-åringar Arnas Rumsevicius och Lukas Kazdailis.

För Appelgren och Annerstedt är Manly Beach i Sydney nästan som ett andra hem sedan båda tidigare, i olika längre perioder, varit där för att träna.

– Det ska vi försöka utnyttja. Det kan nog bli en liten svensk hejarklack när vi spelar, säger Martin.

 

Annars är det landets andra vackra storstad, Melbourne, som varit deras hemvist den senaste tiden. Martin har tillsammans med en tur till Nya Zeeland varit på de breddgraderna de senaste två månaderna och Alexander anslöt för en månad sedan.

GBC-gänget i sitt boende i Melbourne inför Sydneys World Tour-tävling. Från vänster: Ludvig Simonsson, Alexander Annerstedt, Sigrid Simonsson, Martin Appelgren, Alexander Herrmann.

 

Så småningom kom även Alexander Herrmann och Ludvig Simonsson dit för att träna. Och på plats sedan tidigare var även GBC:s Sigrid Simonsson – som dock inte kommer spela 3-star i Sydney.

Men de fem har den senaste tiden tränat flitigt på South Melbourne Beach, samtidigt som de bott ihop och ätit mat ofta lagad av den överraskande skicklige kocken Annerstedt.

För Martin och ”Sigge” har tävlandet redan varit igång. Båda spelade tre tävlingar vardera på den nyzeeländska touren där Martin vann en tävling (med den görteborgsbekante slovenen Nejc Zemljak) medan Sigrid vann två av tävlingarna med slovenskan Tjasa Kotnik.

Inga GBC-lag deltar i damtävlingen i Sydney, men väl Sveriges Tadva Yoken/Sofia Wahlén.

För Herrmann/Simonsson har tävlandet också kommit igång. I helgen spelade de en motsvarande Challenger på den australiska touren med det bästa startfältet en tävling på den nivån skådat. Ett antal World Tour-lag ställde upp för att finslipa formen inför Sydneys 3-star.

Det blev tre segrar innan det tog stopp i kvartsfinalen.

– Nu är vi redo för World Tour. Så gött att vara här när det drar igång, berättar Herrmann.

Tävlingen blir en bra start av årets beachvolleysäsong, bara två månader innan Göteborg Beachvolley 18-21 april själva arrangerar den första World Tour-tävlingen någonsin på svensk mark.

 

Kvalresultaten i Sydney följer du här!

 

Göteborg Beachvolley Clubs Martin Appelgren och Alexander Annerstedt under träning på South Melbourne Beach