Boka bana
Bli medlem

GBC:are på Student-EM i Slovenien

Idag fredag 19 juli åker Gusti Johansson och Daniel Persson till Slovenien för att representera Sverige och spela i Student-EM!

Vi pratade med Gusti innan avfärd och frågade hur de har lyckats knipa detta ärofyllda uppdrag och vad de har för framtidsplaner.

Ni är alltså studenter eftersom ni spelar i Student-EM, vad pluggar ni?
Daniel pluggar till lärare på Karlstads Universitet. Jag läser kurser där också samtidig som jag pluggar till personalvetare på Högskolan Väst!

Hur kommer det sig att ni får den stora äran att representera Sverige i Student-EM?
Vi vann Sveriges Studentmästerskap 2018 och blev därefter antagna till att spela Student-EM 2019, vilket är ett betydligt större evenemang! Det är första gången vi representerar Sverige i beachvolleyboll så det kommer bli riktigt roligt. Vi har kollat in många av våra potentiella motståndare och det ser ut att vara beachvolleyboll på riktigt hög nivå! Turneringen spelas 20-26 juli, så precis innan SM, så det kommer bli en riktigt bra uppladdning inför det.

Student-EM inleds med en pampig ceremoni eller hur?
Ja precis! På söndag kväll är den och vi kommer vara med på den och bära Svenska flaggan, det ska bli kul!

Vad har ni för bakgrund inom beachvolley?
Jag spelar för GBC och Daniel spelar för Trollhättan men är även medlem i GBC och kommer möjligtvis att övergå till GBC under hösten och börja träna här. Jag och Daniel har spelat inomhus volleyboll tillsammans tidigare, men började satsa mer på beach förra året och har spelat tillsammans för det mesta sedan dess.

Hur ser era framtidsplaner ut inom beachvolley?
Denna sport är som för många andra i GBC något vi båda lever för. Tidigare har Daniel spelat mest inomhus men nu kommer vi börja träna och spela seriespel tillsammans i GBC för att utveckla vårt spel tillsammans ännu mer. Vårt mål har i år självklart varit att bli så duktiga som möjligt inför Student-EM. Förutom det har ett delmål varit att lyckas samla poäng till att spela SM, vilket vi tror vi lyckats göra. Det går bättre och bättre på turneringar och vi märker att vi kan pressa lag som spelat/spelar på touren, vilket är riktigt roligt. Vårt långsiktiga mål just nu är att spela ett Swedish Beach Tour stop inom 1-2 år, vilket vi inte alls tycker är ett orimligt mål med tanke på vår utveckling tillsammans och hur hårt vi kommer satsa. Vi är så glada och tacksamma över att ha Sveriges största inomhus beachhall att träna i under vintern, det känns som en lyx många spelare i Sverige tyvärr inte har, så det ser vi som en stor fördel till nästa säsong också

Fantastiskt roligt att höra tycker vi och vi håller alla tummar och tår för Gusti och Daniel när de spelar för Sverige i Student-EM närmaste dagarna! Och vi önskar också lycka till med SM-satsningen och framtidsplanerna, vi ser fram emot att se mer av er i framtidens beachvolley

 

 

För dig dom vill följa resultaten från Student-EM kolla här:
https://beachvolleyball2019.eusa.eu/home
 
Om studentidrott i Sverige och Europa:
http://www.studentidrott.se/tavling/internationellatavlingar/Student-EM
”Student-EM eller EUC (European University Championship) arrangeras av det europeiska studentidrottsförbundet (EUSA) varje udda år.”