Boka bana
Bli medlem

GBC överraskar – båda syskonen Simonsson i semi!

Oddsen var tämligen höga att det här skulle inträffa.
Men Sverige fortsätter att dominera och arrangerande Göteborg Beachvolley Club överraskar mest.
Båda syskonen Sigrid och Ludvig Simonsson har tagit sig till söndagens semifinaler i Nevza Beach Sweden.

Det är den nordeuropeiska tourfinalen som avgörs på ett Halloween-firande Beach Center i Kviberg, Göteborg. Av de kvarvarande åtta semifinallagen på dam- respektive herrsidan är fem svenska, två danska och ett finskt.

England, Serbien och samtliga norska lag är förvånande nog alla utslagna.

Att hemmaklubbens Sigrid Simonsson redan tillhör Nordeuropas toppskikt är ett faktum, men att hon skulle lyckas så här bra med Anne-Lie Rininsland, comebackande tvåbarnsmamma till en 11- och en 9-åring, är imponerande. I sin kvartfinal slog de Sigrids förra beachvolleypartner Tadva Yoken ihop med Sofia Wahlén – förstaseedade i turneringen.

I lördagens allra sista match, som inte startade förrän framåt 22.30-tiden i ett på grund av många långa matcher kraftigt försenat tidsprogram, gjorde Sigrids bror Ludvig om samma bravad på herrsidan – seger i kvartsfinalen mot turneringens förstaseedade lag.

Ludvig Simonsson/Alexander Herrmann vann över Martin Appelgren/Alexander Annerstedt med 15-10 i skiljeset. Alla fyra spelarna tillhör arrangerande Göteborgs Beachvolley Club.

I sin semifinal ställs de under söndagen mot guldmedaljörerna från Ungdoms-OS, David Åhman från Umeå och Jonatan Hellvig från Lidingö. Lagen möttes under fredagen i en match som gick till tredje och avgörande set – den gången med juniorerna som segrare.

Åhman/Hellvig har för övrigt vunnit sina samtliga tre matcher i turneringen med 2-1 i set. Den igår kom mot Sollentuna-duon Jakob Molin/Staffan Blomgren.

Nevza Beach Sweden, Göteborg:
Spelschema söndag 4 november

Semifinaler damer:
09.00 Nilsson/Ögren, Sverige – Olsen/Bisgaard, Danmark
10.00 Rininsland/Simonsson, Sverige – Prihti/Vuorinen, Finland

Semifinaler herrar:
11.00 Rosager/Brinck, Danmark – Tholse/Jonsson, Sverige
12.00 Simonsson/Herrmann, Sverige – Åhman/Hellvig, Sverige

13.00 Match om 3:e pris damer
14.00 Match om 3:e pris herrar
15.00 Final damer
16.00 Final herrar

Länk till resultaten:
https://www.cev.eu/beach/Goteborg_2018.html?fbclid=IwAR059hw4nsnenWKwLY_uycy1wQDEv9NMTzbfvSFxKHQyXBOrn26H_1zbZRg

 

Anne-Lie Rininsland, med sonen Simon och hans kusin Charlie på ena sidan och beachvolleypartnern Sigrid Simonsson på andra sidan, har just slagit ut tävlingens förstaseedade lag och tagit sig till semifinal i den nordeuropeiska tourfinalen på Beach Center i Göteborg. Foto: Johanna Svensson.