Boka bana
Bli medlem

Fyra GBC-tjejer i Asien – två kommer hem!

Ett fall framåt.
Så kan man sammanfatta de fyra GBC-tjejernas framfart på World Tour i Asien de senaste dagarna.Ena laget stannar kvar.
Det andra är på väg hem igen – för att spela World Tour i Göteborg.

På bara några dagar spelades två World Tour-tävlingar i Satun, Thailand, och Langkawi, Malaysia.

Göteborg Beachvolley Club hade två damlag med i båda kvalen. I morse svensk tid (torsdagsmorgonen) var det tack och hej i kvalet i tävling nummer två för båda lagen.

En seger och fyra förluster blev det totala facit för GBC.

– Nu kommer vi hem och spelar World Tour i Göteborg i påsk. Vi är taggade, rapporterar Isabelle Påhlsson från Malaysia.

”Issa” spelar med Rebecka Dahlgren. De har fått en plats i kvalet på skärtorsdagen.

De förlorade sina båda kvalmatcher mot Schweiz och Ryssland i Asien de senaste dagarna.

GBC:s Isabelle Påhlsson i Malaysia tidig torsdagsmorgon svensk tid. Det blev förlust mot Ryssland. Nu bär det av hemåt för henne och Rebecka Dahlgren. På skärtorsdagen spelar det kvalet i Göteborgs World Tour-tävling på Beach Center i Kviberg.

– Vi klarade värmen bra, och vindspelet gick hyfsat, men vi har inte spelat så mycket ihop så kommunikationen kan bli bättre. Vi släppte en del mittenbollar och så, men det är mycket vi kan göra bättre. Det här var en bra erfarenhet inför Göteborg, berättar ”Issa”.

Det andra GBC-laget hade mer framgång. Fanny Lindström och Sara Malmström var bara två bollar från att kvala in till huvudtävlingen i Satun.

I första kvalmatchen slog de Ungern med 21-18, 21-18 och i den andra kvalmatchen mot Kanada blev det en snöplig förlust med 10-21, 35-23, 13-15. De hade 13-13 i tredje set innan Kanada avgjorde.

– Kanadensarna började väldigt bra och nötte ner oss i grundspelet. Det blåste en del och var varmt och det var vi inte så vana vid. Men sen var det som att vi tryckte på en knapp och började spela mycket bättre, berättar Fanny.

– Solen gick i moln. Då blev vi mycket bättre, fyller Sara i.

Bara några dagar senare efter sex timmars resa med buss och båt, blev det under torsdagsmorgonen svensk tid dags för nytt kval. Förlust mot Rumänien med 23-25, 14-21.

– Vi hade en väldigt bra side-out i första set, då var det ingen pardon. Men sedan fick den duktiga tjejen för många bollar att jobba på i andra. Hon var väldigt bra, säger Fanny.

De båda tävlingarna har ändå gett mersmak.

Fanny Lindström, Göteborgs Beachvolley Club, håll tungan rätt i mun i Malaysia under torsdagsmorgonen. Ändå blev det respass mot Rumänien.

– Jag tycker att vi har här att göra bland många bra lag. Det här var ett stort fall framåt jämfört med förra året. Nu var vi bättre förberedda och vi var bättre på att hantera den där värmen de har här, säger Fanny.

För Fanny och Sara väntar nu ett två veckor långt träningsläger i Lombok, Indonesien, hos GBC:arna Jacob Johansson och Tilda Palm innan det blir två nya World Tour-tävlingar i Asien, närmare bestämt I Kuala Lumpur, Malaysia, och i Tuan Chau Island, Vietnam. Hemkomst i mitten av maj.

– Vi får följa World Tour i Göteborg från Lombok. Vi blir fyra GBC:are som hejar på distans, säger Fanny.