Boka bana
Bli medlem

50 GBC-juniorer körde igång hösten

Drygt 50 hungriga GBC-juniorer, inklusive mentorer och ledare, gjorde upp i höstens första juniortävling – Junior Challenge.
– Det är så skönt att äntligen vara gång igen. Jag har längtat efter det här, berättar Vera-Linn Olausson som var en av spelarna.

En lagom tidig söndagsmorgon, 22 september klockan 9, samlades de unga spelarna ihop med äldre juniorer, ledare, föräldrar och ett och annat syskon för att först få vara med om höstens kick-off som började med ett informationsmöte med efterföljande quiz om GBC och beachvolley.

Gemensam uppvärmning á la klubbens tränare Finn Aldén-Joyce följde innan spelarna fick vera sina lag som turneringens tävlingsledare Emilia Hermansson och Rebecka Dahlgren, båda från juniorutskottet, hade knåpat ihop.

– Varje lag hade en lagledare som bestod av en äldre junior från utmanargruppen för juniorer. Det var jättelyckat med det upplägget. Man såg att spelet blev bättre och bättre under dagen och i slutet såg man att även de yngsta spelarna vågade ta för sig mer, berättar Rebecka.

Gruppspel med matcher på tid – varje set var 7 minuter långt – följdes av A-, B- och C-slutspel.
Framåt ett-tiden slog den äldre juniorlagledaren Linus Olofsson höstens premiärtävlings sista boll.

Junior Challenge har blivit en tradition i GBC när det gäller att sparka in höst- respektive vårterminen.
– Det har varit för lite beachvolley i sommar. Nu ska det blir mer, säger Vera-Linn.

Nästa juniorevenemang blir 5-6 oktober när det är dags för Junior Masters. Länk här!

Prisutdelningen i GBC Junior Challenge 22 september 2019, utförd av juniorutskottets Rebecka dahlgren och Emilia Hermansson.

 

Några av söndagens drygt 50 deltagare och ledare under GBC Junior Challenge på Beach Center: Alice Klintefelt, Love Siggtröm, Nora Olsson, Bolla Falkenby Thorén, Alice Rapp, Ebba Olofsson, Dorsa Saeidfar, Vera-Linn Olausson, Tyra Randby, Linus Olofsson, Hugo Dahlgren, Rebecka Dahlgren.