Boka bana
Bli medlem

Arkiv för december, 2017

Vårens seriespelsgrupper klara

Nu är seriespelsgrupperna klara. Klicka på länkarna längst ner i nyheten för att se vilken grupp du spelar i och vilken tid.

Så här går seriespelsindelningen till:
GBC har ett internt rankingsystem som i huvudsak är baserat på varje enskild individs resultat i seriespelet. Rankingsystemet tar hänsyn till din spelhistorik flera år tillbaka och även om du haft uppehåll någon eller några terminer. Har du inte spelat seriespel utan enbart tränat lördagsträning eller torsdagsträning, då har du fått en ranking baserat på snittet av rankingen i din träningsgrupp. Är du ny inom beachvolley börjar du på ranking 0 och får chansen att spela upp dig under terminen. Är ni två partners med olika ranking får ni en snittranking med fördel den person som har den högre rankingen.

Vi går igenom samtliga kommentarer men det ska vara av särskilda skäl vi väljer att flytta ett lag och frångå rankingen.

Seriespelsdelning vid Serie 4
Genom en motion som röstades igenom på förra årets årsmöte togs beslutet att göra den nuvarande seriespelsdelningen högre upp i seriespelsträdet. Vi har tidigare gått ut med att vi kommer göra delningen vid Serie 3 men så fort vi började med träningsschemat insåg vi att det skulle innebära en konflikt när de högre grupperna börjar träna utomhus under den sista perioden. Vi har därför tagit beslutet att göra delningen vid Serie 4 istället.

Dispens Elitserien
Lag med spelare i WT-gruppen har möjlighet att söka dispens för att få förtur i elitserien från terminsstart. De kan också söka dispens för immunitet från att falla ur elitserien under en femveckorsperiod om laget är iväg och tävlar och/eller tränar på annan ort.

SERIESPEL DAM
SERIESPEL HERR

TIPS: Hitta ditt namn snabbare genom att klicka ctrl + F (PC) eller Kommando + F (Mac)

GOTT NYTT ÅR!

Vårens Lördags- och Torsdagsgrupper klara!

Nu är vårens Lördagsgrupper och Torsdagsgrupper klara.

Att sätta grupper är en svår uppgift. Vi går igenom samtliga kommentarer och försöker ta hänsyn till alla de önskemål och krav som finns samtidigt som det är viktigt att få en jämn nivå i grupperna. Även om vi försöker kan vi inte uppfylla allas önskemål till 100% då det är många andra parametrar och faktorer som spelar in, men då vi gjort grupperna med noga omtanke så önskar vi att du respekterar den grupp du blivit tilldelad.

Så här går gruppindelningen till:
GBC har ett internt rankingsystem som i huvudsak är baserat på varje enskild individs resultat i seriespelet. Rankingsystemet tar hänsyn till din spelhistorik flera år tillbaka och även om du haft uppehåll någon eller några terminer. Har du inte spelat seriespel utan enbart tränat lördagsträning eller torsdagsträning, då får du en ranking baserat på snittet av rankingen i din träningsgrupp. Är du ny i klubben tar vi i första hand hänsyn till de tidigare meriter du angett i kommentaren.

Även om vi har ett rankingsystem så går vi fortfarande igenom samtliga kommentarer och försöker matcha önskemålen så gott vi kan utan att frångå rankingsystemet allt för mycket.

Hur får jag en bättre ranking?
Det lättaste sättet, och det vi rekommenderar är att du anmäler dig till seriespelet och spelar upp dig och din ranking.

Hur fördelas tiderna på torsdagsträningarna?
De spelare med bäst ranking har förtur på tiderna 18-19.30 och 19.30-21. Har du fått den sena tiden 21.00-22.30 beror detta på att du ligger i den lägre nivåskaran av samtliga anmälda för terminen.

Jag anser att jag hamnat i helt fel grupp
Har du hamnat i helt fel grupp kommer vi försöka justera detta under terminen. Det är ett beslut som tas av din tränare tillsammans med vår huvudtränare Martin Appelgren. Om du mot förmodan är missnöjd med din grupp, prata alltså med din tränare.

Martin kommer vara närvarande några torsdagar under terminen. För frågor eller synpunkter, kontakta honom på huvudtranare@gbcbeach.com.

Klara Grupper:

Torsdagsträning (samtliga träningstider fastställs inom kort)
Lördagsträning
Elit
Utmanare

Anmälan till seriespelet och nybörjarträningarna stänger 26/12 och därefter publicerar vi även dom grupperna.
Även grupperna till vårens Juniorträning läggs upp nästa vecka.

 

En riktigt GOD JUL

önskar vi på GBC

Elit- och Utmanargrupperna är klara

Nu är vårens Elit- och Utmanargrupper klara.
För att se grupperna klickar du på länkarna nedan och vidare till ”Grupper Herr” och ”Grupper Dam”.

Elit VT
Utmanare VT

För er som är med i Utmanare Senior Dam 2 och 3, notera att ni kommer att träna tillsammans på två banor med två tränare.

För frågor kring grupperna hänvisas till vår huvudtränare, Martin Appelgren, huvudtranare@gbcbeach.com.

Ha en fin vecka!

/GBC

Utmärkelser till GBC-spelare 2017

Med start i år har GBC valt att uppmärksamma några av våra bästa spelare inom klubben som på ett eller annat sätt har stuckit ut under året. Som Sveriges största beachvolleyklubb har vi väldigt många spelare som gör fantastiska framsteg inom beachvolley. Kriterier för denna utmärkelse är att befinna sig på topp tio i Sverigeranking, framgångar på tävlingar, utveckling från ett år till ett annat samt goda insatser som gjorts under året för sporten och klubben som spelare för GBC. I år har GBC styrelse valt att uppmärksamma dessa spelare för sina insatser under 2017:


Årets GBC Junior Genombrott Dam – Ellen Lindqvist

Motivering: Ellen har de senaste året haft en hög utvecklingskurva och tagit ett stort kliv in även på seniorsidan. Hon har vunnit både Open svart och Challenger under 2017. Ellen har under 2017 gått från junior rankingposition 18 med 44 poäng till junior rankingposition 4 med 756 poäng.


Årets GBC Junior Spelare Dam – Rebecka Dahlgren

Motivering: Rebecka har visat ett stabilt beachvolleyspel under 2017 och tog en 5:e placering på Ungdoms-SM i Falkenberg. Hon har en stabil 7:e placering på junior rankinglistan. Rebecka var en av de utvalda som en av våra lovande kandidater till Sveriges Landslag och fick representera Sverige i U-19 Nevza på Tylösand.


Årets GBC Junior Genombrott Herr – Hugo Boström

Motivering: Hugo har en stabil 5:e placering på junior rankinglistan. Han var en av de utvalda som en av våra lovande kandidater till Sveriges Landslag och fick representera Sverige i U-19 Nevza på Tylösand. Hugo har även tagit en 2:a & 5:e placering i Challenger samt 9:e plats i Ungdoms-SM


Årets GBC Junior Spelare Herr – Leon Vincent

Motivering: Från att gå obesegrad i Stars & Talents de senaste åren har Leon visat på stabilt spel även under 2017 med en 5:e placering i Ungdoms-SM och höga placeringar i turneringar under året. Han visar på stabilt spel även i herr elitserien då han vunnit matcher när han hoppat in som reserv.


Årets GBC Genombrott Dam 2017: Josefine Tivefälth

Motivering: Josefine Tivefälth har under året visat på stora framsteg i sin beachvolleykarriär genom att på nästan alla Swedish Beach Tour-stopp ta höga topplaceringar. Med flera års volleyboll och beachvolleykarriär bakom sig har Josefine detta år tagit ett markant steg i sin utveckling.


Årets GBC Genombrott Herr 2017: Tobias Helbig

Motivering: Tobias Helbig har under året visat på stora framsteg i sin beachvolleykarriär med prestationen att under sitt första år på Swedish Beach Tour ta hela 2 guldmedaljer. Han är också en klippa för klubben och ställer alltid upp och hugger i när det behövs.


Årets GBC Spelare Dam 2017: Fanny Lindström

Motivering: Fanny Lindströms utveckling under året har resulterat i höga placeringar och hon har visat att hon är en spelare att räkna med både på Swedish Beach Tour och internationellt. När Swedish Beach Tour gästade Göteborg tog Fanny en silvermedalj på hemmaplan. Fanny har även visat på stor sportmanship genom sitt engagemang under hela året i beachvolleyns fortsatta utveckling.


Årets GBC Spelare Herr 2017: Alexander Herrmann

Motivering: Alexander Herrmanns utveckling under året har inneburit ett stort kliv in på den internationella arenan. Han har med fina prestationer tagit både guldmedalj på Swedish Beach Tour och en 2:a plats på SM. Alexander har också visat på stor sportmanship genom sitt engagemang både i GBC och i beachvolleyvärlden.

 

Ett stort grattis från GBC till er alla och grymt jobbat under året som gått! Vi är glada och stolta att ni representerar GBC som beachvolleyspelare. Du som har fått en utmärkelse är välkommen att hämta ut ditt diplom i receptionen i Beach Center.

Vi ser fram emot 2018 och att få följa alla spelare i klubben.

Hälsningar
GBC Styrelse

Lotturnering på Julafton!

Som en del av GBCs integrationsarbete har vi tänkt ha en lotturnering på självaste JULAFTON i år!  Vi håller öppet hallen denna dagen mellan kl 11-14 för första gången, bara för att kunna genomföra detta projekt, som vi hoppas ska locka både medlemmar och nyanlända! På så vis hinner vi både sprida julglädje och springa av oss lite kalorier innan all julmat ska intas och vi bänkas framför Kalle Anka. Det är väl ändå en RIKTIGT GOD JUL!?

Det ligger en lista i receptionen där du kan skriva upp dig och samtidigt betala för dig och en nyanländ. Du fyller i ditt namn och betalar 80 kr (40 kr för dig och 40 kr för en nyanländ). Vi bjuder på pepparkakor och julmust/glögg mellan matcherna och det hela avslutas med en prisutdelning till julaftonssegraren. Bättre julklapp kan man ju knappast ge sig själv och någon annan! Kom och ha en fantastiskt god jul under ledning av Sandra Jakobsson och Johanna Sjöström! <3

Vi har redan fått massa anmälningar från både IM och Bräckegymnasiets Språkintroduktion, nu behöver vi matcha upp med medlemmar också, annars blir det ju inte så mycket integration även om det blir trevligt. Det är ju såklart många som åker bort över jul, men visst är det väl några spelsugna som är kvar hemma som vill göra nåt gott samtidigt som man gör nåt av det roligaste vi vet?!

Ge bort en sandig kram i jul!

Du som läser det här har säkert själv upplevt hur roligt det är att träna och spela beachvolleyboll. Vi som är initiativtagare till att sponsra ensamkommande ungdomars träningskostnader älskar beachen. Den har gett oss oförglömliga resor, upplevelser, lärdomar, träningsvärk, tålamod och tårar. Minnen vi inte skulle vilja vara utan. Och vänner för livet. Skulle du vilja ha möjligheten att ge bort det till någon i julklapp? Nu har du det!

Det sägs att allt händer av en anledning…
När Morteza Yousefi fick utmärkelse som årets medlem 2017 på årsmötets middag, blev det en inspiration till att fler skulle få möjlighet att integreras i det svenska samhället och samtidigt utöva den bästa sporten i världen. Fler barn skulle kunna få möjlighet att utveckla sina kunskaper i det svenska språket och kanske bli klubbens nästa elitspelare.

Hjälp oss förverkliga en idé
Vi vill peppa och möjliggöra för barn och ungdomar som vill börja spela beachvolleyboll men som inte har de finansiella medel som krävs.  Vi har därför startat en fond som våra medlemmar och andra kan skänka pengar till för att hjälpa till att finansiera några ungdomars beachträning. Kriterierna för att få ta del av fonden är att man är;

  • Nyanländ/ensamkommande ungdom
  • Junior (tom det år man fyller 20 år, vilket 2018 innebär att man är född -98)
  • Inkomstlös

 

Ungdomarna som vi hjälper kommer via någon av de integrationsorganisationer vi samarbetar med (i dagsläget Individuell Människohjälp, Rampen och Bräckegymnasiets språkintroduktion). De har således redan varit med och tränat med sin organisation hos oss under en tid och visat på stort engagemang och kärlek till beachen.

Hur kan du bidra?
Tanken är att dra igång en insamling där vem som helst, bidrar med vad hen kan. Insamlade medel sponsrar sen x antal flyktingbarn med träningskostnader. Hur många som vi kan stötta i detta beror helt enkelt på hur många som hjälper till att sponsra.

En termins träningskostnad för juniora spelare kostar 1100 kr. Då ingår träningsavgift (för x antal träningar per vecka) 900 kr/termin + 200 kr i medlemsavgift. Vi är medvetna om att det kan vara mycket att sponsra med en hel träningsavgift helt ensam. Därför kan du välja att bidra med det du kan. Alla bidrag är välkomna!

Pengar som inte betalar terminsavgifter kommer att användas till turneringsanmälningar, träningskläder, lägerdeltagande eller andra till träning relaterade kostnader.

SWISHA ditt bidrag till 123 263 14 55 och märk betalningen med ”Fond”, och om du har önskemål om att stötta någon särskild.

Är du tränare?
Då kan du välja att ge bort hela eller en del av din tränarersättning när du fyller i ditt tränarformulär. Det finns en ruta att bocka i när du fyller i din tränarredovisning.

Vem går dina pengar till?
I skrivande stund vet vi ju inte hur mycket pengar som kommer tillföras i fonden så vi vet inte hur många ungdomar vi kommer kunna hjälpa. Vi börjar med två och fyller sedan på med fler om det visar sig att många vill vara med och sponsra. Det är killar som brinner för beachvolleyn och visat stort engagemang och talang och vi tror de kommer kunna gynnas nåt enormt av att få börja träna i klubben. Dessa två killar kommer från Bräckegymnasiets spårkprogram och har varit med i gruppen som Morteza varit tränare för i höst. Mer info om killarna kommer inom kort!

 

 

JULAFTONSTURNERING!

Vi kommer även försöka bidra till mer integrering genom att skapa bla. lotturneringar där vi bjuder in våra samarbetsorganisationer och våra medlemmar att spela ihop. Redan på Julafton 2017 drar vi igång detta. Vi håller öppet hallen denna dagen mellan kl 11-14 för första gången, bara för att kunna genomföra detta projekt, som vi hoppas ska locka både medlemmar och nyanlända! På så vis hinner vi både sprida julglädje och springa av oss lite kalorier innan alla julmat ska intas och vi bänkas framför Kalle Anka. Det är väl ändå en RIKTIGT GOD JUL!?

Det ligger en lista i receptionen där du kan skriva upp dig och samtidigt betala för dig och en nyanländ. Du fyller i ditt namn och betalar 80 kr (40 kr för dig och 40 kr för en nyanländ). Vi bjuder på pepparkakor och julmust/glögg mellan matcherna och det hela avslutas med en prisutdelning till julaftonssegraren. Bättre julklapp kan man ju knappast ge sig själv och någon annan! Kom och ha en fantastiskt god jul under ledning av Sandra Jakobsson och Johanna Sjöström! <3

 

 

Domare till Skol-DM nästa vecka

Nästa vecka är det återigen dags för Skol-DM!
För att göra ett så trevligt och bra arrangemang som möjligt behöver vi ett gäng domare kl. 08.45-15.00 följande dagar;

Tisdag 12/12 – Åk. 6-7 
Torsdag 14/12 – Åk. 8-9
Fredag 15/12 – Gymnasiet

Som tack för hjälpen får du 300 poäng och macka + dricka i lunchpausen.

Mejla oss snarast till info@gbcbeach.com om du kan vara med och göra detta till ett superkul arrangemang, som kanske kan locka lite nya medlemmar till vår goa klubb! 🙂

Kompletterande volleybollträning för juniorer

Nyhet för våren 2018:
Kompletterande inomhusträning i volleyboll för GBCs juniorer.

I samarbete med Göteborg United erbjuder nu GBC alla juniorer i åldern 12 och uppåt ett träningspass inomhus per vecka med erfaren tränare i Pjäshallen i kviberg

Kombinerad sand och inomhusträning
Att kombinera sand- och inomhusträning ger väldigt stora fördelar. Tekniskt är det lättare att träna ansats och anfall på golv, på lägre nivåer av juniorspel får man använda studs och kan få mer flyt i spelet. Som beachvolleyspelare lär vi oss analysera spelet och motståndarna bättre, placera bollen där det finns luckor på planen. Vi utvecklar spelintelligensen.

En kombination av sand och golv blir oslagbart!!

Läs mer och anmäl dig HÄR

Sista anmälan 19/12